Waarschijnlijk heb je het al gehoord. Het kabinet wil de langstudeerboete gaan invoeren. Een bezuinigingsmaatregel die jou over een aantal jaren flink in je portemonnee kan raken. Wat dat betreft een slimme start dat je op deze pagina bent aanbeland, want dat betekent dat je op tijd op zoek gaat naar een alternatief!

De langstudeerboete, wat is het eigenlijk?

Kort gezegd komt het erop neer dat je flink moet gaan betalen als je langer dan één jaar uitloopt met je studie. Je betaalt dan per jaar niet alleen het wettelijk collegegeld (momenteel 2500 euro), maar er komt nog eens 3000 euro bovenop. Er hoeft dus maar íets te gebeuren en je bent minimaal 5500 euro kwijt!

Jouw studie, perfect afgestemd op jouw leven

Bij NTI straffen we je niet als je onverhoopt langer doet over je studie. Sterker nog, wij weten als geen ander dat er van alles kan gebeuren tijdens een studie. Wil je sneller studeren? Geen probleem. Heb je even wat anders aan je hoofd? Ook niet erg! Bij NTI betaal je slechts voor 3 jaar, en heb je 3 jaar kosteloze uitloop om je bachelor af te ronden!

Bovendien kun je bij ons prima werken naast je studie. En het is dan een fijn gevoel dat je je salaris niet opzij hoeft te zetten om later een dikke boete te betalen, maar gewoon om er leuke dingen van te doen. Jezelf ontwikkelen naast je opleiding is ook zeer waardevol, en die ruimte krijg je bij NTI! Je studeert wanneer jij wil, en kan dus mét een leuk leven ook hele mooie cijfers halen!

 

 

Volg ons op Instagram

Klik hier

Tweede studie

Het volgen van een tweede bachelor na het behalen van de eerste bachelor wordt duurder. Universiteiten en hogescholen mogen hier een extra toeslag (instellingscollegegeld) voor vragen; ze bepalen het bedrag dat de student betaalt. Zo kan het collegegeld voor een tweede studie oplopen tot wel € 15.000,- per jaar. Bij NTI wordt bij het starten van een tweede wettelijk erkende studie geen extra toeslag betaald. Indien je jouw eerste studie ook bij NTI hebt afgerond, ontvang je zelfs 15% korting op je tweede studie!

Tussenjaar? Haal dan alleen je propedeuse!

We kunnen ons ook goed voorstellen dat je je verheugt op een mooi studentenleven, waarbij je veel nieuwe vriendschappen opdoet! Een slimme start die je zou kunnen overwegen is om bij NTI alleen je propedeuse te halen. Dit kan uitstekend in een tussenjaar, waarin je bijvoorbeeld een jaartje gaat werken of een mooie reis maakt. Wanneer je die propedeuse hebt afgerond stroom je lekker door, heb je een veel grotere buffer richting een eventuele langstudeerboete en kun je zonder stress het studentenleven in. Wil je meer weten over alleen een propedeuse halen? Klik dan hier.

Studeren bij NTI: haalbaar en betaalbaar

Wij snappen bij NTI dat je gewoon je diploma wil halen, op een manier die bij jou past. Het moet te doen zijn, je wil een leuk leven en je wil het kunnen betalen, meer vraag je niet. Bij NTI studeer je haalbaar, en betaalbaar. Dat is slim studeren! Daarnaast kan je elke dag starten, wat je zelf wil. Of je nu alleen je P wil halen of met ons het hele traject wil aangaan, wij straffen je niet en denken met jou mee!

Meer weten? Neem gerust contact op met onze studieadviseurs. Zij zijn er om al jouw vragen te beantwoorden!

Neem contact op