Droom jij ervan om makelaar te worden? Een huis kopen of verkopen is een van de grootste beslissingen in een mensenleven. Als makelaar speel jij een belangrijke rol in dit proces. Maar hoe word je makelaar? In deze blog leggen we stap voor stap uit hoe je aan de slag kunt gaan in de makelaardij.

Welke opleiding heb je nodig om makelaar te worden?

Om makelaar te worden, heb je de juiste papieren nodig. Een makelaar moet kennis hebben van vastgoed, wet- en regelgeving, en markttrends. Dit leer je door de juiste opleiding te volgen.

Bij NTI kun je kiezen uit meerdere opleidingen, afgestemd op jouw ervaring en ambitie. Begin bijvoorbeeld met de opleiding Assistent Makelaar Wonen (A-RMT). Wil je direct voor het echte werk gaan? Dan is de opleiding Makelaar Wonen (K-RMT) de juiste keuze. Heb je al enige kennis van de markt en wil je je basistheorie aanscherpen? Dan is de cursus Basistheorie Vastgoeddeskundige iets voor jou.

Bij NTI studeer je haalbaar en betaalbaar, en dat ook nog eens flexibel, perfect afgestemd op jouw leven.

Certificering voor makelaars

Als makelaar moet je je laten registreren bij een erkend register. Dit heet de K-RMT-registratie. Hiervoor moet je verschillende examens afleggen. Tijdens de opleidingen bij NTI word je perfect voorbereid op deze examens, zodat je vol vertrouwen je carrière kunt starten.

Volg ons op Instagram

Klik hier

Wat is het salaris van een makelaar?

Het salaris van een makelaar kan variëren, afhankelijk van ervaring en bedrijf. Een startende makelaar verdient gemiddeld tussen de €2.500 en €3.500 per maand. Naarmate je meer ervaring opdoet, kan dit bedrag oplopen tot wel €5.000 of meer. Daarnaast ontvang je vaak een bonus als je een huis succesvol verkoopt.

Met de opleidingen van NTI ben jij klaar voor een vliegende start in de makelaardij. Of je nu als assistent begint of direct als zelfstandig makelaar aan de slag gaat, je krijgt de kennis en vaardigheden die je nodig hebt.

Kun je makelaar worden zonder diploma?

Nee, makelaar is een beschermd beroep in Nederland. Dat betekent dat je een erkend diploma en certificering nodig hebt om als makelaar te mogen werken. Gelukkig biedt NTI jou de mogelijkheid om flexibel te studeren, zodat je naast je baan of gezin op je eigen tempo je diploma kunt halen.

Bij NTI studeer je waar en wanneer het jou uitkomt. Wil jij jezelf omscholen tot makelaar? Ben je klaar voor jouw slimme start? Schrijf je nu in voor een van de makelaarsopleidingen bij NTI!

Conclusie

Makelaar worden is een uitdagend maar lonend traject. Het begint met de juiste opleiding, zoals die van NTI, waar je haalbaar en betaalbaar kunt studeren, op een manier die past bij jouw drukke leven. Heb jij de ambitie om anderen te helpen bij het kopen en verkopen van hun droomhuis? Dan is dit het perfecte moment om de eerste stap te zetten!