Twijfel je nog of je voor het HBO of de universiteit wil gaan? Zit je in je maag met die dreigende langstudeerboete? Of ga je voor een tussenjaar, maar wil je dat wél heel nuttig besteden? Overweeg dan om alleen je propedeuse bij NTI te halen! Met een HBO-propedeuse kun je daarna nog alle kanten op. Hieronder leggen we de mogelijkheden voor je uit.

Een propedeuse, wat is het?

De HBO-propedeuse bestaat uit het eerste jaar van de HBO Bachelor. Dat eerste jaar bestaat uit 60 studiepunten (ECTS), en bereidt je voor op de rest van de opleiding. Je maakt kennis met de belangrijkste onderwerpen en leert de vaardigheden die je tijdens de rest van je studie nodig hebt.
De meeste studenten gaan na de propedeuse door naar de hoofdfase van hun bachelor. Het is in veel gevallen ook mogelijk om, mocht je dit willen, door te stromen naar de universiteit. Check altijd vooraf bij de universiteit of een HBO-bachelor toelating biedt en of er eventuele aanvullende voorwaarden gelden!

Een tussenjaar nuttig besteden

Weet je nog niet precies wat je wilt en wil je wat meer tijd nemen om een weloverwogen keuze te maken? Je kunt natuurlijk een jaar gaan werken of reizen, maar je kunt dit ook combineren met het behalen van een propedeuse! Op deze manier benut je het jaar optimaal: je verdient geld, doet waardevolle ervaringen op, ontwikkelt jezelf en hebt meteen de mogelijkheid om door te stromen. Bovendien heb je een extra buffer voor een eventuele langstudeerboete!

Volg ons op Instagram

Klik hier

Alleen een propedeuse halen bij NTI, hoe werkt het?

Stel dat je voor nu alleen voor de propedeuse gaat. En daarna zie je wel weer verder. Hoe gaat dit dan in z’n werk? Eigenlijk is het heel simpel: je schrijft je in voor de bachelor van jouw keuze en geeft bij je inschrijving aan dat je alléén de propedeuse wil behalen. Je betaalt dan voor één jaar aan les- en examengeld en hebt daarna nog een half jaar kosteloze uitloop. Als je binnen die periode dus al jouw examens en papers goed hebt afgerond, heb jij die propedeuse op zak!

Alle opties blijven open

Met een propedeuse op zak ligt de wereld aan je voeten, en dat zonder de stress van de langstudeerboete! Je gunt jezelf die tijd om te kijken of de opleiding wat voor je is, en of een praktische of theoretische manier van studeren jou beter bevalt. En wil je daarna toch bij NTI blijven studeren? Wij ontvangen je altijd met open armen. Al veel studenten gingen je voor, dus denk vooral in mogelijkheden en gebruik die ervaring en extra kennis goed als je er een jaartje studeren op hebt zitten. Je kan nog alle kanten uit, dus de verkeerde keuze zit er sowieso nooit tussen.

Meer informatie? Neem gerust eens contact op met onze hbo-studieadviseurs! We zien ernaar uit om jou zo volledig mogelijk te adviseren over alle mogelijkheden.

Neem contact op