In een wereld waar online shoppen steeds groter wordt, speelt de e-commerce specialist een onmisbare rol. Maar wat doet een e-commerce specialist precies, en hoe kun je zelf in deze dynamische sector aan de slag? We nemen je mee door de taken, werkgebieden, doorgroeimogelijkheden én welke opleidingen je kunt volgen om een slimme start te maken.

De taken van een e-commerce specialist

Als e-commerce specialist ben je verantwoordelijk voor alles wat met online verkoop te maken heeft. Van het beheren van de webshop tot het verbeteren van de klantbeleving, jij zorgt ervoor dat alles soepel verloopt. Hierbij horen de volgende taken:

  • Analyseren van data: Je gebruikt tools zoals Google Analytics 4 om het gedrag van websitebezoekers te volgen en op basis daarvan verbeteringen door te voeren.
  • Optimaliseren van de website: Of het nu gaat om snelheid, gebruiksvriendelijkheid of de digitale customer journey, jij zorgt ervoor dat de website geoptimaliseerd is voor conversie.
  • Online marketingcampagnes: Samen met marketingcollega's zet je campagnes op die gericht zijn op het verhogen van de online omzet.
  • Productbeheer: Je zorgt dat het online assortiment up-to-date is en werkt samen met het sales- en marketingteam om de nieuwste producten te promoten.

Dit zijn maar enkele voorbeelden van wat je als e-commerce specialist doet. Het leuke aan dit beroep? Geen dag is hetzelfde!

Opleidingen tot e-commerce specialist

Wil je ook aan de slag als e-commerce specialist? Dan heb je de juiste kennis en vaardigheden nodig. NTI biedt verschillende opleidingen waarmee je jouw carrière een vliegende start kunt geven.

  • MBO E-Commerce Specialist
    Deze erkende MBO-opleiding op niveau 4 is perfect voor wie wil leren hoe je producten succesvol online verkoopt. Je leert niet alleen over marketing en communicatie, maar ook hoe je websites optimaliseert en analyses uitvoert. Bovendien behaal je een niveau 4-certificaat in commercieel Engels, wat je zeker een voorsprong geeft. Na de opleiding kun je aan de slag bij sales- en marketingafdelingen of zelfs doorgroeien naar specialisaties zoals UX of data analytics. Klaar voor jouw slimme start? Schrijf je nu in voor de MBO E-commerce specialist bij NTI!

    Studiegids aanvragenDirect inschrijven

  • HBO-programma Data Analytics
    Ben je al werkzaam in de marketing of heb je een commerciële opleiding afgerond? Dan is het HBO-programma Data Analytics ideaal om je verder te specialiseren in de e-commerce. Data-analyse wordt steeds belangrijker voor bedrijven, en met deze kennis kun jij de online strategie van bedrijven naar een hoger niveau tillen.

    Studiegids aanvragenDirect inschrijven

  • Google Analytics 4 & Online Marketing opleidingen
    Voor wie zijn skills verder wil uitbreiden, zijn er ook kortere opleidingen zoals Google Analytics 4 en Online Marketing. Perfect om je kennis bij te spijkeren en direct toe te passen in de praktijk.

Werkgebieden van een e-commerce specialist

E-commerce specialisten zijn in allerlei sectoren nodig. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij:

Volg ons op Instagram

Klik hier

  • Grote webshops en retailers
  • Marketing- en communicatiebureaus
  • Startups en kleinere ondernemingen

Omdat bedrijven steeds vaker een online kanaal nodig hebben, is er veel vraag naar specialisten die weten hoe ze online verkoop moeten aanpakken.

Doorgroeimogelijkheden

De wereld van e-commerce verandert snel, en er zijn veel mogelijkheden om door te groeien. Denk aan rollen zoals:

  • E-commerce manager: Waarbij je verantwoordelijk bent voor de gehele online verkoopstrategie van een bedrijf.
  • UX-designer: Als je verder wilt in het verbeteren van de gebruikerservaring van websites.
  • CRO-specialist: Conversion Rate Optimization (CRO) is gericht op het verbeteren van de conversies op een website. Hier kun je je verder in specialiseren als e-commerce specialist.

Daarnaast kun je je richten op data-analyse, contentmarketing of zelfs internationaal e-commerce management. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Wat verdient een e-commerce specialist?

Het salaris van een e-commerce specialist kan variëren. Afhankelijk van ervaring, locatie en het bedrijf waarvoor je werkt, ligt het gemiddeld tussen de €2.500 en €3.800 bruto per maand. Door je verder te specialiseren, kun je doorgroeien naar hogere salarissen, vooral in managementfuncties.

Klaar voor jouw slimme start?

Ben je enthousiast geworden over een carrière in de e-commerce? Bij NTI studeer je haalbaar en betaalbaar, en helemaal flexibel! Dit betekent dat je jouw studie perfect kunt afstemmen op jouw leven, zodat je jouw ambities waar kunt maken. Schrijf je nu in en zet de eerste stap naar een succesvolle toekomst in de e-commerce!