Omschrijving

Leer de ins & outs van het arbeidsrecht

In de Arbeidsrecht opleiding maak jij in 3 maanden tijd kennis met het arbeidsrecht en sociaal zekerheidsrecht. Je leert onder meer juridisch analyseren, beslissen en adviseren. Iedereen kent wel iemand die is ontslagen of een uitkering heeft moeten aanvragen. Het arbeidsrecht en sociaal zekerheidsrecht is aan veel verandering onderhevig geweest en verandert nog steeds. In deze opleiding leer je meer over de Nederlandse sociale wetgeving. Een zeer interessant terrein, dat vraagt om verdieping. Ben jij hierin geïnteresseerd? Lees dan snel verder en meld je aan voor de Arbeidsrecht opleiding.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)

Is dit hbo-programma iets voor mij?

Wil jij leren over het arbeidsrecht en sociaal zekerheidsrecht? Dan past deze opleiding goed bij jou. Je hebt geen vooropleiding nodig om de Arbeidsrecht opleiding te kunnen volgen. Houd er wel even rekening mee dat het programma op hbo-niveau gegeven wordt.

Wat is een hbo-programma?

Wil je je bijscholen en meer verdieping geven aan je werk? Dan is een hbo-programma iets voor jou! Binnen 3 tot 12 maanden verdiep je je in één thema. Na afloop ken jij de ins & outs én ontvang je een NTI-certificaat.

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welk vak of welke vakken de opleiding bestaat.

HBO-programma Arbeidsrecht en sociale zekerheid 7815

Studieprogramma

Inleidende fase
  • Arbeids- en sociaal recht

Inclusief praktijkbijeenkomst

Tijdens de Arbeidsrecht opleiding volg jij een praktijkbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst geeft een topdocent jou uitleg over de theorie van de opleiding Arbeidsrecht en ga je oefenen met de stof. Zo gaat die beter voor je leven.

Onderdeel van volledige HBO Bachelor

Dit hbo-programma is een onderdeel van de erkende HBO Bachelor Rechten. Je bent dus verzekerd van erkende kwaliteit en kunt bovendien studiefinanciering krijgen tegen gunstige voorwaarden. Lees hier meer over bij de tab Studieduur & lesgeld.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

FlexibelStuderen®

Praktijkdagen of webinars volgen van echte vakdocenten

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om te starten met het HBO-programma Arbeidsrecht en sociale zekerheid heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt direct met de opleiding beginnen.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over het HBO-programma Arbeidsrecht en sociale zekerheid? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Examen

NTI-certificaat

Dit programma is onderdeel van een door de NVAO-erkende HBO Bacheloropleiding. Wanneer je het hbo-programma met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een digitaal certificaat van NTI. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

Voordelen van examen doen bij NTI

  • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
  • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
  • Maak papers in je eigen tempo en lever ze online in wanneer jij dat wilt.

Afronding en examenkosten

Je sluit de opleiding Arbeidsrecht af met 1 digitaal examen. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent. De examenkosten bedragen € 54,00 per maand.

Kan ik doorstuderen?

Je kunt vanuit dit programma verder studeren naar de HBO Bachelors Rechten en Sociaal Juridische Dienstverlening. Indien je voldoet aan de toelatingseisen van deze Bachelors kun je een vrijstellingsverzoek indienen voor de gelijknamige modules die deel uitmaken van de bachelor.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij NTI betaal je geen extra kosten voor vakliteratuur, studiemateriaal en reprorecht. Wij hanteren een all-in concept. Hierdoor ben jij bij ons een stuk voordeliger uit dan bij reguliere hogescholen. Vergelijk de totale kosten van onze erkende opleidingen maar eens met die van andere opleiders. Dan zie je dat Hogeschool NTI ook financieel de beste keuze is.

Kosten HBO-programma Arbeids- en socialezekerheidsrecht 7815

Het lesgeld is inclusief
  • Alle benodigde vakliteratuur
  • Begeleiding tijdens je hele studie
  • Gratis verlenging van je studieduur
  • Jouw certificaat

Levenlanglerenkrediet: Nu studeren, straks betalen

Lenen via DUO mogelijk stickerWil jij deze opleiding heel graag volgen, maar heb je daar het geld niet voor? Dan hebben we goed nieuws, je kunt het les- en examengeld bij DUO tegen zeer gunstige voorwaarden lenen. Zo kun je direct aan jouw opleiding beginnen. Na je studie heb je 15 jaar de tijd om terug te betalen. Lees nu meer over de voorwaarden van dit Levenlanglerenkrediet.

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Veelgestelde vragen

Wat kun je worden met arbeidsrecht?

Met een specialisatie in arbeidsrecht kun je diverse professionele rollen bekleden, zoals HR-adviseur, arbeidsrechtjurist, bedrijfsjurist bij een onderneming of overheidsinstelling, mediator in arbeidsconflicten, en consultant voor arbeidsrechtelijke vraagstukken. Deze functies stellen je in staat om zowel preventief als problematisch met werk gerelateerde juridische kwesties om te gaan, vaak zonder directe afhankelijkheid van externe advocaten.

Wat valt er onder sociaal zekerheidsrecht?

Het sociaal zekerheidsrecht omvat de wetgeving die rechten en plichten regelt voor burgers in situaties zoals werkloosheid, arbeidsongeschiktheid, ouderdom en ziekte. Het betreft regelingen voor werkgevers, werknemers, zelfstandigen, gepensioneerden en andere groepen binnen de sociale zekerheid. Dit rechtsterrein beoogt financiële bescherming en ondersteuning te bieden bij inkomensverlies door bovengenoemde omstandigheden.

Wat is het doel van de sociale zekerheid?

Het doel van de sociale zekerheid is om financiële bescherming en zorg te bieden aan mensen die niet in staat zijn zelfstandig in hun levensonderhoud te voorzien, door omstandigheden zoals werkloosheid, ziekte, ouderdom of een handicap.

Wat valt er onder sociaal recht?

Sociaal recht omvat de rechtsgebieden die richten op de bescherming en regulering van individuele en collectieve rechten binnen de maatschappij. Het regelt voornamelijk arbeidsverhoudingen, sociale zekerheid, en toegang tot essentiële diensten zoals gezondheidszorg, onderwijs, en huisvesting. Dit rechtsgebied waarborgt sociale rechtvaardigheid en gelijkheid door middel van wet- en regelgeving.

Waarom arbeidsrecht studeren?

Arbeidsrecht studeren biedt de kans om een directe impact te hebben op de werkomgeving van mensen. Het behandelt essentiële zaken als eerlijke arbeidsvoorwaarden, discriminatie op de werkplek, en werknemersrechten, wat diepgaand invloed heeft op zowel de professionele als persoonlijke levens van individuen. Daarnaast ontwikkelt het kritisch denken en begrip van complexe juridische principes, wat essentieel is in een wereld waarin arbeidsverhoudingen voortdurend evolueren door technologische en maatschappelijke veranderingen. Dit maakt het een dynamisch en maatschappelijk belangrijk vakgebied.

Hoe start ik de opleiding?

1

Inschrijfbevestiging

Je ontvangt een e-mail met inschrijfbevestiging, je studentnummer en inloginstructies voor de leeromgeving.

2

Inloggen leeromgeving

Gefeliciteerd, je kunt nu starten in de leeromgeving.

3

Starten met de eerste module

Na het aanmelden voor de startmodule in de leeromgeving kun je meteen beginnen.

Schrijf je nu in en start met de opleiding

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame

Priscilla - HBO Bachelor Jeugd- en kinderpsychologie

Ines - MBO Dierenverzorging

Alewijn – HBO Bachelor Toegepaste Psychologie