Omschrijving

Effectieve samenwerking in de zorg

Tegenwoordig wordt bij het inschakelen van professionele hulp eerst gekeken naar mogelijke informele ondersteuning. Door veranderingen in de zorg- en welzijnssector is er steeds meer samenwerking tussen formele en informele hulpverleners. Een goede samenwerking is essentieel voor de cliënt en andere betrokkenen. Dit MBO-programma geeft jou de kennis en vaardigheden om deze samenwerking effectief vorm te geven. Je leert hoe de draagkracht, draaglast en ondersteuningsbehoefte van de informele zorgverlener in kaart te brengen en het sociale netwerk te betrekken en activeren.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)

Onderdeel van een erkende MBO-opleiding

Dit MBO-programma is onderdeel van de erkende opleiding MBO Begeleider maatschappelijke zorg met Crebonummer 25780. Je bent dus verzekerd van erkende kwaliteit en kunt bovendien vrijstelling aanvragen als je verder wilt studeren. Lees hier meer over bij de tab Examen.

 

Wat is een MBO-programma?

Mis je tijdens jouw werk of jouw dagelijks leven kennis over een bepaald onderwerp? Start dan een MBO-programma bij NTI. Deze losse modules bieden je de mogelijkheid om je in een korte tijd op MBO-niveau te verdiepen in verschillende onderwerpen. Een vooropleiding is niet nodig! Binnen 2 tot 6 maanden verdiep je je in één thema. Na afloop ken jij de ins & outs én ontvang je een NTI-certificaat.

Inhoud

Wat leer je?

Tijdens het MBO-programma Samenwerken met informele zorgverleners krijgt je inzicht in goede communicatie en samenwerking met informele zorgverleners. Je leert diverse hulpvragen te identificeren, en kan zorgverleners indien nodig doorverwijzen naar de juiste instanties op het gebied van wetgeving

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:

  • Roltheorie en dynamiek in samenwerking
  • Verschillen tussen mantelzorgers en vrijwilligers begrijpen
  • Succes- en faalfactoren in samenwerking identificeren
  • Omgaan met knelpunten, spanningen en dilemma's in de samenwerking
  • Toepassen van gesprekstechnieken met informele zorgverleners
  • Stimuleren van zelfredzaamheid en eigen kracht in het samenwerkingsproces

Innovatieve en gepersonaliseerde leeromgeving

Tijdens het MBO-programma Samenwerken met informele zorgverleners maak je gebruik van jouw persoonlijke digitale leeromgeving. In de online leeromgeving vind je uitdagende oefeningen, live e-colleges, video’s en lesmateriaal. Lees meer over de online leeromgeving.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een studieplanning. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

FlexibelStuderen®

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om deel te nemen aan dit MBO-programma heb je geen vooropleiding nodig. Bovendien hoef je geen stage te lopen. Hierdoor kun je de opleiding extra snel doorlopen.

Vragen? Een studieadviseur helpt je graag

Wil je graag meer informatie over het MBO-programma Samenwerken met informele zorgverleners? Neem gerust contact op met onze studieadviseurs. Zij vertellen je meer over de inhoud en het lesmateriaal.

Examen

NTI-certificaat

Je sluit het MBO-programma Samenwerken met informele zorgverleners af met een theorie-examen. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent. Wanneer je het programma met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een certificaat van NTI.

Examenkosten

De examenkosten bedragen € 36,67 per maand. De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht.

Kan ik doorstuderen?

Je kunt vanuit dit programma verder studeren naar een volledige MBO-opleiding. Indien je voldoet aan de toelatingseisen van deze opleiding kun je een vrijstellingsverzoek indienen voor de gelijknamige modules die deel uitmaken van de MBO-opleiding.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Kosten MBO-programma Samenwerken met informele zorgverleners 6456

Het lesgeld is inclusief
  • Alle benodigde studieboeken
  • Praktijkdagen
  • Begeleiding tijdens je hele studie
  • Gratis verlenging van je studieduur
  • Jouw felbegeerde diplomering

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Hoe start ik de opleiding?

1

Inschrijfbevestiging

Je ontvangt een e-mail met inschrijfbevestiging, je studentnummer en inloginstructies voor de leeromgeving.

2

Inloggen leeromgeving

Gefeliciteerd, je kunt nu starten in de leeromgeving.

3

Starten met de eerste module

Na het aanmelden voor de startmodule in de leeromgeving kun je meteen beginnen.

Schrijf je nu in en start met de opleiding

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame

Danny – Master of Business Administration (MBA)

Thamar - HBO Arbeidspsychologie

Ezra - HBO Pedagogiek