Omschrijving

Verzorg mensen met liefde en passie

Wil jij graag écht iets beteken voor mensen die extra zorg nodig hebben? Dan ben je aan het goede adres met de opleiding MBO Verzorgende IG van NTI! Tijdens deze erkende opleiding op MBO-niveau 3 leer je mensen verzorgen en begeleiden. Dit kunnen gehandicapten zijn, mensen met psychische problemen, ouderen of kraamvrouwen. Je ontwikkelt niet alleen de belangrijkste verpleegtechnische vaardigheden, maar leert ook de zelfredzaamheid van cliënten te stimuleren.

Na de opleiding heb je een wettelijk erkend diploma op zak en kun je aan de slag in alle branches van de verzorging, bijvoorbeeld in de thuiszorg, verpleeg- of verzorgingstehuizen, gehandicaptenzorg of geestelijke gezondheidszorg. Ook kan je na deze opleiding werken in de kraamzorg. Kies je voor het keuzedeel Verdieping kraamzorg? Dan leer je hoe je de belangrijkste schakel kan zijn in het begin van een nieuw leven. Hoe bijzonder is dat? Kortom, kies dan nu voor de MBO Verzorgende IG opleiding en boost jouw toekomst!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)
Lily Weve-Walenkamp

De praktijklessen vond ik zeer inspirerend en gezellig ook. Veel daarvan is te danken aan de bijzondere docenten die deze lessen gaven. Zij waren zeer enthousiast en motiverend voor onze hele groep. Met het bestuderen van de theorie had ik geen problemen. Evenmin met het bepalen van de examendata. De praktijklessen vond ik zeer inspirerend en gezellig ook. Veel daarvan is te danken aan de bijzondere docenten die deze lessen gaven. Zij waren zeer enthousiast en motiverend voor onze hele groep. De mogelijkheden van het StudentenNet heb ik niet gebruikt. Voor mij - een compu analfabeet - veel te ingewikkeld. Het vinden van een stage-adres was helaas bijzonder moeilijk. Uiteindelijk - na vele pogingen van mijn kant - is het NTI mij te hulp gekomen en uit de vier mogelijkheden vanuit hun netwerk werd ik bij één adres warm verwelkomd. Ik loop daar nu met veel plezier mijn stage van 110 dagen. De theorie en praktijkexamens heb ik met een ACHT gemiddeld reeds afgesloten. En met een heel goed gevoel. Het is bijzonder plezierig dat er een uitloopmogelijkheid is indien er tijdens jouw studietijd vertraging ontstaat (in mijn geval: dodelijke ziekte en overlijden van mijn man) zodat je de studie kunt afmaken zonder bijbetaling. Onderdeel van de stage is een enorme hoeveelheid te maken opdrachten: daarover wil ik nog informatie van de NTI-stagecoördinator, want kom er niet uit wat ik wel moet maken en wat ik kan laten vallen. Maar dat komt ook uiteraard in orde. Dankzij het NTI heb ik kunnen studeren naast mijn werk als ZZP-er in de zorg. Een studie die verdieping bracht in - en uitbreiding van mijn werkterrein. En last but not least: een diploma dat mijn kansen op werk vergroot de komende jaren, binnen een uitdagende werkomgeving!

Inhoud

Inhoud

Inclusief 7 praktijkdagen

Tijdens de VIG opleiding heb je 7 fysieke praktijkdagen. Tijdens deze bijeenkomsten krijg je les van een topdocent uit de praktijk en ga je met medestudenten aan de slag met verschillende opdrachten.

Keuzedelen

Als onderdeel van deze opleiding volg je een aantal keuzedelen. Je kiest zelf welke keuzedelen jij volgt. Hiermee onderscheid jij je en bied je meerwaarde op de arbeidsmarkt. Bekijk de studiegids voor meer informatie.

Wat leer je?

In het studieprogramma hieronder vind je een aantal onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen.

MBO Verzorgende IG 2036

Studieprogramma

  • Kwaliteit en deskundigheid
  • Startmodule
  • COE Nederlands 3F
  • Rekenen niveau 3
  • Loopbaan en burgerschap
  • Communicatie
  • Eigen regie en samenwerken
  • Preventie, voorlichting en veiligheid
  • Anatomie, fysiologie en pathologie
  • Verpleegtechnische vaardigheden
  • Zorg en begeleiding
  • Zorg en begeleiding in de vt
  • Zorg en begeleiding in de ghz
  • Zorg en begeleiding in de kraamzorg
  • Zorg en begeleiding in de ggz

Word breed opgeleid

Tijdens de Verzorgende IG opleiding word je breed opgeleid. Je kiest geen uitstroomprofiel omdat jij je verdiept in meerdere richtingen binnen de gezondheidszorg. In dit traject specialiseer jij je in thuiszorg, verpleeg- en verzorgingstehuizen, gehandicaptenzorg, kraamzorg en geestelijke gezondheidszorg. Ligt jouw interesse bij een specifieke richting? Dan kun je jouw stageplek hierop aanpassen en zo waardevolle praktijkervaring opdoen in de richting van jouw keuze!

NTI: Jouw voordelen

  • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
  • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent
  • Alle vakliteratuur inbegrepen

Kies voor het keuzedeel Verdieping kraamzorg

Wil jij graag werken als kraamverzorgende? Goed nieuws: met het keuzedeel Verdieping kraamzorg kun je je hierin specialiseren. Je leert hoe je de verloskundige assisteert tijdens de bevalling en hoe je voor moeder en kind zorgt tijdens het kraambed. Zo krijg je de kans om een belangrijke rol te spelen in de eerste fase van een nieuw leven, van het kindje in bad doen tot waardevol advies geven. Hoe bijzonder is dat?

Stagelopen in de kraamzorg

Tijdens het keuzedeel Verdieping kraamzorg doe je waardevolle praktijkervaring op met een stage. Let wel op: het aantal stage-uren in dit keuzedeel is niet voldoende voor de registratie bij het KCKZ (het Kwaliteitsregister Kraamverzorgenden). Dit is een organisatie die gaat over de inhoud van de kraamzorg en de professionalisering van kraamverzorgenden binnen de kraamzorgsector. Wil jij je graag laten registreren? Dan moet je extra stage-uren maken in deze branche. Dit kan, afhankelijk van jouw stagebedrijf, binnen of deels buiten je Verzorgende IG opleiding.

Schrijf je in bij het officiële KCKZ-register

Heb je de opleiding Verzorgende IG afgerond, inclusief het keuzedeel Verdieping kraamzorg? Dan kun je je laten inschrijven in het officiële KCKZ-register. Als je al een Verzorgende IG- of Verpleegkundige opleiding hebt gedaan, kun je het keuzedeel ook apart volgen en je daarna registreren bij KCKZ. Voor de registratie-eisen kun je terecht op de website van het KCKZ.

Studeer flexibel: geen verplichtingen van BOL of BBL

NTI biedt de mbo-opleidingen niet aan via de BOL- of BBL-variant die reguliere mbo-scholen vaak hebben, maar via de derde leerweg. De derde leerweg is speciaal ontwikkeld voor mensen die willen studeren waar en wanneer ze willen en een officieel mbo-diploma willen halen, zonder hiervoor verplicht 200 tot 700 uur op school te moeten zitten. Lees meer over flexibel studeren via de derde leerweg bij NTI.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Via jouw online leeromgeving of klassikaal studeren

Praktijkdagen volgen van echte vakdocenten

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

FlexibelStuderen®

Toelating

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de mbo Verzorgende IG opleiding dien je in het bezit te zijn van een van de volgende diploma's of bewijzen:

  • mbo-diploma niveau 2 of 3
  • vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg
  • Diploma lbo of vbo, mavo, mavo-vbo, havo, vwo
  • Een overgangsbewijs havo of vwo naar het 4e leerjaar
  • NTI-diploma van een basisopleiding op mbo-niveau 3 of hoger

Let op: Indien je wilt werken in de kraamzorg adviseren we je om de aanvullende voorwaarden van het Kenniscentrum Kraamzorg na te gaan.

Niet de juiste diploma’s? Doe de gratis toelatingstoets!

Slaag je voor deze toelatingstoets en ben je minimaal 18 jaar, dan mag je starten met de mbo-opleiding van jouw keuze. Goed om te weten: als je binnen 14 dagen na ontvangst van de uitslag start met een mbo- of basisopleiding van NTI, krijg je de kosten van de toelatingstoets terug. Lees meer over de mbo-toelatingstoets.

Met vrijstellingen studeer je sneller

Heb je al diploma’s of certificaten gehaald? Dan kom je misschien in aanmerking voor vrijstellingen en kun je sneller door de opleiding heen. Lees meer over vrijstellingen.

Stage

Stageduur

De stage is een verplicht onderdeel van de Verzorgende IG opleiding en duurt 620 uur. Je kunt stage lopen op een flexibele manier: halve dagen of hele dagen, één of meerdere dagen per week.

Stageplaats

Je stageplaats is afhankelijk van de richting die jij op wilt na de opleiding. Je kunt bijvoorbeeld stage lopen bij een instelling voor gehandicapten, ziekenhuis of verzorgingstehuis. Het is belangrijk dat de stageplaats erkend is door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Heb je al een baan in dit werkveld? Dan kun je die voordragen als stageplaats. We kijken dan nog wel of deze goed bij deze opleiding past.

Hulp bij jouw stage

Om jou te helpen om een leuke stageplek te vinden, hebben we een exclusieve overeenkomst met Het Stage Instituut. Via hen kun je zoeken en solliciteren op een stage. Zodra je begint met jouw stage krijg je een stageadviseur toegewezen. Je kunt bij jouw stageadviseur voor vragen terecht. Lukt het niet om stage te lopen, kies dan niet voor de volledige mbo-opleiding maar voor een basisopleiding.

Examen

Ontvang een officieel erkend mbo-diploma

Alle mbo-opleidingen van het NTI MBO-College zijn wettelijk erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Dit betekent dat je een officieel mbo-diploma ontvangt als je de opleiding afrondt. Bekijk meer over de kwaliteit van het NTI MBO-College.

ministerie OCW logo 250pxbmbo crebo erkend 250pxb

Examens

De opleiding MBO Verzorgende IG bevat examens, praktijkopdrachten en daarnaast examens die je tijdens de stage aflegt: de proeven van bekwaamheid.

Examen doen wanneer het jou uitkomt

Bij NTI bepaal jij wanneer je klaar bent voor je examen. Deze plan je zelf in op een locatie bij jou in de buurt. In sommige gevallen kun je het examen alleen op onze hoofdlocatie in Leiden afleggen. Dit is een goed bereikbare locatie direct naast het station. Bekijk alle examenlocaties.

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt dit in de aangegeven termijnen. Je krijgt vervolgens twee keer zo lang de tijd om je studie af te ronden, zonder extra kosten. De examenkosten bedragen € 88,89 per maand.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Wat verdient een Verzorgende IG?

Start vandaag met deze opleiding, dan kun jij na je opleiding je loopbaan beginnen als Verzorgende IG met een bruto maandsalaris van € 2.491,-. Dit komt neer op een jaarsalaris van € 32.283,36. Zet stappen in je carrière en groei na vijf jaar door naar een bruto maandsalaris van € 3.019,-, wat jaarlijks uitkomt op € 39.126,24. Maak je tijd waardevol en begin nu met je opleiding!

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij het NTI MBO-College ben je een stuk voordeliger uit dan bij reguliere mbo-instellingen. Je profiteert namelijk van ons unieke all-in concept. Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten en je mag dit zelfs in maandelijkse termijnen voldoen. Daarnaast kun je jouw mbo-opleiding gratis verlengen. Je mag dus langer over je opleiding doen, zonder extra kosten.

Kosten Verzorgende IG 2036

Onderdelen Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 139,95 18 maanden
Examenkosten € 88,89 18 maanden
Studiemateriaal € 0 inclusief
Inschrijfgeld € 49,00 Eenmalig
Het lesgeld is inclusief
  • Alle benodigde studieboeken
  • Praktijkdagen
  • Begeleiding tijdens je hele studie
  • Gratis verlenging van je studieduur
  • Jouw felbegeerde diplomering

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de opleiding MBO Verzorgende IG?

De erkende opleiding MBO Verzorgende IG van NTI duurt twee jaar, dat is dus één jaar korter dan op een reguliere school. Je leert hetzelfde maar hoeft niet verplicht in de schoolbanken te zitten. Bij NTI volg je een mbo-opleiding in de derde leerweg waardoor je niet aan een urennorm vastzit en kunt studeren waar en wanneer jij wilt.

Kan ik de opleiding MBO Verzorgende IG in deeltijd volgen?

Bij NTI kun je de opleiding MBO Verzorgende IG in deeltijd volgen. Wil jij een opleiding volgen naast je werk of gezinsleven? Met FlexibelStuderen® van NTI volg je een erkende opleiding op jouw manier. Je studeert waar en wanneer het jou uitkomt, en je krijgt persoonlijke begeleiding via jouw digitale leeromgeving. Tijdens de deeltijd opleiding leer je hetzelfde als tijdens een voltijd opleiding, maar dan bepaal je zelf het studietempo en hoef je niet verplicht in de schoolbanken te zitten. Ontdek nog meer voordelen van FlexibelStuderen bij NTI.

Wat is een verzorgende IG?

Verzorgende IG staat voor Verzorgende individuele gezondheidszorg. Een verzorgende IG is opgeleid op mbo-niveau 3 en werkt bijvoorbeeld in de thuiszorg, verpleeg- of verzorgingstehuizen, gehandicaptenzorg, kraamzorg of geestelijke gezondheidszorg. Bij de NTI opleiding MBO Verzorgende IG behaal jij al binnen 2 jaar een wettelijk erkend diploma.

Wat doet een verzorgende IG?

Als verzorgende IG is het jouw taak om mensen te verzorgen en begeleiden. Dit kunnen gehandicapten zijn, mensen met psychische problemen, ouderen of kraamvrouwen. Met jouw inlevingsvermogen en passie voor de zorg ben je een belangrijk persoon voor al deze zorgvragers. Doe een gratis proefles en ontdek nog meer over het vak van een verzorgende IG.

Kan ik deze opleiding sneller doorlopen?

Heb je al diploma's of certificaten? Of heb je relevante werkervaring in dit vakgebied? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor vrijstellingen en kun je de opleiding sneller afronden. Lees meer over vrijstellingen.

Wat verdient een Verzorgende IG?

Als startend Verzorgende IG kun je rekenen op een bruto maandsalaris van € 2.491,-. Dit komt neer op een jaarsalaris van € 32.283,36.
Met wat meer ervaring en ontwikkeling als professional kun je na vijf jaar doorgroeien naar een bruto maandsalaris van € 3.019,-, wat jaarlijks uitkomt op € 39.126,24.

Hoe start ik de opleiding?

1

Inschrijfbevestiging

Je ontvangt een e-mail met inschrijfbevestiging, je studentnummer en inloginstructies voor de leeromgeving.

2

Inloggen leeromgeving

Gefeliciteerd, je kunt nu starten in de leeromgeving.

3

Starten met de eerste module

Na het aanmelden voor de startmodule in de leeromgeving kun je meteen beginnen.

Schrijf je nu in en start met de opleiding

Ervaringen

MBO Verzorgende IG

4 sterren - gebaseerd op 5 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal
Examens

 

Lily Weve-Walenkamp

Met het bestuderen van de theorie had ik geen problemen. Evenmin met het bepalen van de examendata. De praktijklessen vond ik zeer inspirerend en gezellig ook. Veel daarvan is te danken aan de bijzondere docenten die deze lessen gaven. Zij waren zeer enthousiast en motiverend voor onze hele groep. De mogelijkheden van het StudentenNet heb ik niet gebruikt. Voor mij - een compu analfabeet - veel te ingewikkeld. Het vinden van een stage-adres was helaas bijzonder moeilijk. Uiteindelijk - na vele pogingen van mijn kant - is het NTI mij te hulp gekomen en uit de vier mogelijkheden vanuit hun netwerk werd ik bij één adres warm verwelkomd. Ik loop daar nu met veel plezier mijn stage van 110 dagen. De theorie en praktijkexamens heb ik met een ACHT gemiddeld reeds afgesloten. En met een heel goed gevoel. Het is bijzonder plezierig dat er een uitloopmogelijkheid is indien er tijdens jouw studietijd vertraging ontstaat (in mijn geval: dodelijke ziekte en overlijden van mijn man) zodat je de studie kunt afmaken zonder bijbetaling. Onderdeel van de stage is een enorme hoeveelheid te maken opdrachten: daarover wil ik nog informatie van de NTI-stagecoördinator, want kom er niet uit wat ik wel moet maken en wat ik kan laten vallen. Maar dat komt ook uiteraard in orde. Dankzij het NTI heb ik kunnen studeren naast mijn werk als ZZP-er in de zorg. Een studie die verdieping bracht in - en uitbreiding van mijn werkterrein. En last but not least: een diploma dat mijn kansen op werk vergroot de komende jaren, binnen een uitdagende werkomgeving!

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame