Persoonlijke studiegids van
anoniem anoniem anoniem

In deze gids: Financieel Assistent

In deze studiegids:

Financieel Assistent
scroll

1 Welkom bij NTI

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Je wilt graag weer een studie volgen. Maar hoe doe je dat, in je volle leven; een baan, je gezin, je vrienden? Met FlexibelStuderen® van NTI is er altijd een manier om dat voor elkaar te krijgen. Onze studenten kiezen volledig hun eigen weg, soms buiten de gebaande paden. Ze studeren op de raarste momenten en op de vreemdste plekken. En het lukt ze. Ze hálen dat diploma. Dat maakt ze bijzonder. We zijn trots op ze.

Daarom: FlexibelStuderen® van NTI

Je studeert op het moment dat jou uitkomt, op de plek die jij fijn vindt en met de begeleiding die jij nodig hebt. Dat kan online, met inspirerende boeken, via e-colleges, of juist in een echte klas. Afhankelijk van jouw opleiding maak je gebruik van innovatieve studietools, waaronder:

  • webinars
  • kennisclips
  • interactieve opdrachten
  • video-instructies

Met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Kies ook voor FlexibelStuderen® van NTI.

Over de opleiding

2 Over de opleiding

Financieel Assistent

Volg de opleiding tot Financieel Assistent!

Ambieer je een goede functie binnen een afdeling financiële administratie? Dan biedt de NTI-opleiding Financieel Assistent uitkomst! NTI stoomt je klaar voor het examen van de Nederlandse Associatie voor Examinering en/of Stibex. Na het behalen van je examen heb je een veelgevraagd en landelijk erkend diploma op zak. Je beheerst diverse boekhoudtechnieken en kunt direct aan de slag op een financiële administratie.

Officieel diploma Associatie voor Examinering

AssociatieLogoCcmykdef_3.jpgMet deze cursus kun je het diploma Financieel Assistent halen van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Dit is een officieel diploma waar in het bedrijfsleven veel vraag naar is. Een waardevol diploma dus, waar je veel profijt van zult hebben!

Inclusief lesmateriaal

Bij de opleiding Financieel Assistent is al het lesmateriaal inbegrepen bij het lesgeld. Compleet en goed lesmateriaal maakt studeren leuker. Daarom besteden wij daar graag wat extra aandacht aan. Als je het lespakket opent, zie je het meteen: geen mappen met losbladig materiaal, maar mooie lesboeken. In de online leeromgeving vind je alle belangrijke informatie om aan de slag te gaan met jouw studie. Gemakkelijker kan niet!

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

  • Je ontvangt waardevolle diploma’s en certificaten
  • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
  • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
  • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
  • Je studeert waar en wanneer jij wilt: de regie ligt in jouw handen

2.1 Inhoud

Grondige basiskennis van financiële administratie

Alle onderdelen van de opleidingen Basiskennis Boekhouden (BKB) en Basiskennis Calculatie (BKC) komen tijdens de populaire opleiding Financieel Assistent aan bod. Tijdens de opleiding Financieel Assistent leer je de grondige basiskennis van de financiële administratie en handels- en wetskennis.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

Basiskennis boekhouden (BKB®)

  • Administratie
  • Inventaris en balans
  • Het grootboek
  • Eigen vermogen
  • Dagboeken
  • Het journaal
  • Btw
  • Het decimale rekeningstelsel
  • Proefbalans
  • Saldibalans


Basiskennis calculatie (BKC®)

  • Vreemde valuta
  • Inkoopwaarde van de verkopen
  • Berekeningen m.b.t. kostprijzen en verkoopprijzen
  • Berekeningen m.b.t. goederenhandel, interest, verzekeringen, statistiek
  • Lijndiagram, staafdiagram, kolommendiagram, cirkeldiagram
  • Schadeverzekeringen en sommenverzekeringen
  • Leveringsvoorwaarden en betalingsvoorwaarden

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Boekenwurmen, nachtbrakers, ochtendmensen, carrièretijgers; iedereen is anders en iedereen studeert anders. Met FlexibelStuderen® van NTI studeer jij op een manier die echt bij jou past. Start met jouw opleiding wanneer je wilt. Bepaal zelf waar en wanneer je studeert in een online leeromgeving en met echte studieboeken. Met veel of weinig begeleiding van je studiecoach, samen met studiegenoten of juist in je eentje. Jij kiest! Ervaar FlexibelStuderen® van NTI en haal dat erkende diploma.

Persoonlijke begeleiding

Heb je vragen over bijvoorbeeld het boeken van examens of de planning van je studie? Jouw mentor staat altijd voor je klaar. Stel je vragen telefonisch of per e-mail.

Lees meer

2.2 Toelating

Financieel Assistent: opleiding op MBO-niveau 2/3

Om de beroepsopleiding Financieel Assistent te volgen bij NTI is een vooropleiding niet vereist. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Bij je ervaren docent kun je terecht voor het corrigeren van je huiswerk en aanvullende vragen over de opleiding. Het niveau van de opleiding komt overeen met MBO-niveau 2/3.

2.3 Examen

Examens bij Nederlandse Associatie voor Examinering

Je maakt twee examens: Basiskennis Boekhouden (BKB®) en Basiskennis Calculatie (BKC®). Je regelt dit bij de Nederlandse Associatie voor Examinering en maakt de examens op de computer in een examencentrum bij jou in de buurt, wanneer het jou uitkomt. Als je voor beiden slaagt, ontvang je het diploma Financieel Assistent van de Associatie.

logo associatie 250x80

Alleen bij NTI: € 50,- voordeel op de examenkosten!

Met een diploma op zak maak jij meer kans op de arbeidsmarkt. NTI helpt jou daar graag bij en geeft daarom een korting cadeau van € 25,- per examen (in totaal zijn er twee examens). Je betaalt bij ons in totaal € 386,00 aan examenkosten. NTI is de enige opleider die dit voordeel biedt, dus grijp je kans! De examenkosten betaal je tegelijk met het lesgeld en bedragen € 38,60 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Doorstromen?

Indien je het Associatiediploma Financieel Assistent in je bezit hebt, kun je de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden volgen.

2.4 Beroepen

2.5 Studieduur & lesgeld

Tijdelijk draadloze oordopjes cadeau!

Draadloze oordopjes cadeau
Schrijf je nu in en ontvang draadloze oordopjes cadeau, ideaal voor het volgen van online lessen of het luisteren naar jouw favoriete studiemuziek. Wacht niet te lang, want op = op! Lees meer over de actie

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

2.6 Ervaringen

lara Rozeboom , 34 jaar, herveld

Tot nu toe is alles duidelijk en makkelijk te vinden. Ben zeer tevreden en ik kan leren in een goed tempo.

NTI Student, vrouw, 34 jaar, Nijkerk

Je wordt erg snel geholpen en krijgt een duidelijke uitleg.

Studenten geven ons een 8.0

En daar zijn wij trots op! Bij NTI streven we naar kwalitatief goed onderwijs dat voor iedereen bereikbaar is. En wie kan dit beter beoordelen dan onze eigen studenten?

Bekijk de ervaringen

3 Studeren bij NTI

Wanneer je bij NTI een opleiding gaat volgen, kies je voor een flexibele manier van studeren. Afhankelijk van jouw opleiding kun je te maken krijgen met verschillende studietools en contactmomenten.

Persoonlijke begeleiding door mentoren

Tijdens je opleiding sta je er zeker niet alleen voor. Je kunt altijd contact opnemen met ons mentorenteam. De mentor is het aanspreekpunt voor al je niet-inhoudelijke studievragen. Denk aan vragen over het inplannen van examens of het inleveren van opdrachten. Maar je mentor helpt je ook bij je studieplanning of als je behoefte hebt aan motivatie of (studie)tips. Je kunt je mentor op verschillende manieren bereiken: telefonisch, via de chat of per e-mail.

Deskundige begeleiding door ervaren docenten

Een goede opleiding kan niet zonder een goede docent. Dat begrijpen wij maar al te goed. Daarom zijn alle docenten van NTI ook werkzaam in de beroepspraktijk. Eén voor één deskundigen in hun vakgebied. Zij dragen actuele kennis over en stomen jou klaar voor het échte werk; tot de professional die jij wilt zijn. Tijdens je studie kun je via de online leeromgeving bij je docent terecht voor vakinhoudelijke vragen.

Vera Wisse

Docent Vera Wisse

"Ondanks dat het afstandsonderwijs is bouwen de studenten toch een band met elkaar en de docenten op tijdens praktijkdagen. De studenten zijn leergierig en kritisch."

Docent Bert Delleman

Docent Bert Delleman

"Ik geniet ervan om NTI-studenten, met diverse achtergronden en uiteenlopende kennisniveaus, te stimuleren om elkaar op te zoeken tijdens de bijeenkomsten. Soms begint het leren ook daarna, daarom laat ik altijd mijn e-mailadres achter, als studenten nieuwe inzichten en/of vragen hebben. Tijdens mijn lessen zijn humor, zelfredzaamheid en verdieping de belangrijkste ingrediënten."

Docent Eva Bos

Docent Eva Bos

"Ik vind het belangrijk dat de studenten (weer) met plezier studeren en daar zet ik me voor in. Dat het leuk is in de klas, dat je jezelf kunt zijn en je genoeg uitgedaagd wordt. Dat je je klasgenoten goed leert kennen en elkaar stimuleert in het leren. En dat je fouten kunt maken, want daar leren we van."

Studietools

Tijdens je opleiding bij NTI gebruik je, afhankelijk van je opleiding, verschillende studietools. Zo ga je aan de slag in de online leeromgeving, gebruik je jouw Mijn NTI en werk je met studieboeken.

Mijn NTI

Met jouw Mijn NTI kun je de administratieve zaken rondom je opleiding eenvoudig online regelen. Zo kun je je bijvoorbeeld aan- en afmelden voor examens en praktijkdagen, jouw cijfers opzoeken, je persoonlijke gegevens wijzigen en je rekeningen betalen.

 

Online leeromgeving

In de online leeromgeving doorloop je de leerstof en onderhoud je contact met je docenten en medestudenten. Je vindt er alles wat je nodig hebt om flexibel te studeren, terwijl je de benodigde ondersteuning krijgt.

Afhankelijk van welke opleiding je volgt krijg je in de online leeromgeving bijvoorbeeld E-colleges, kennisclips, webinars en de Memotrainer aangeboden. Deze tools helpen jou de lesstof eigen te maken, een extra ondersteuning tijdens je studie.

Bekijk de gratis demo

Studieboeken

Bij NTI is al je lesmateriaal inbegrepen bij het lesgeld. Bij de meeste opleidingen maak je gebruik van studieboeken. Je krijgt studieboeken toegestuurd waar je in de winkel al snel honderden euro's voor betaalt. Als je het lespakket opent zie je het meteen: geen mappen met losbladig materiaal, maar échte studieboeken. 

We zorgen er niet alleen voor dat het lesmateriaal duidelijk voor jou is, maar ook dat het actueel is. Een team van topdocenten uit het vakgebied stelt jouw literatuurlijst met zorg samen. Compleet en goed lesmateriaal maakt studeren leuker. Daarom besteden wij daar graag wat extra aandacht aan.

Praktijkdagen

Tijdens praktijkbijeenkomsten ontmoet je jouw docenten. Zij geven je uitleg over de theorie, op deze manier gaat het beter voor je leven. Daarnaast leer je samen met andere studenten de vaardigheden die je later nodig hebt. Deze praktijkdagen zijn flexibel in te plannen en vinden plaats op centrale locaties in Nederland.

Thijs Gids

Thijs

Manager Klantcontact

Welke studietools ga jij gebruiken tijdens je opleiding? Onze adviseurs kunnen je daar alles over vertellen.

Studieadvies inplannen

4 Wij zijn trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Het zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Op de Wall of fame zetten we ze graag in de spotlight.

Iris blog 1

Student Iris bouwt aan een toekomst in de zorg

NTI-studente Iris werkt in een typische ‘mannenwereld’: de bouw. Daarnaast laat ze zich omscholen tot Verzorgende IG, een groter contrast bestaat haast niet! Lees verder...

Cindy v2

Moeder, docent én student – doe het Cindy maar eens na!

Cindy is niet alleen docent, maar ook nog eens moeder, coach én student. Ze volgde de master Toegepaste Psychologie bij NTI. Lees verder...

Sven blog 1

Sven gaat voor goud: in zijn studie én op de atletiekbaan

De Olympische Spelen in Parijs staan voor de deur, naast zijn training zit topsporter Sven met zijn neus in de boeken. Lees verder...

5 Daarom kies je voor NTI

Bij NTI studeer je op jouw manier. Daarom doen wij er alles aan om het studeren voor jou zo leuk en gemakkelijk mogelijk te maken. De voordelen van studeren bij NTI lees je hieronder.

1
Je studeert voor waardevolle en erkende diploma’s

  • NTI is erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Wij voldoen aan dezelfde kwaliteitseisen als onderwijsinstellingen in het reguliere onderwijs.

2
Je profiteert van de beste prijs-kwaliteitverhouding

  • Laagste lesgeld garantie
  • 15% studentenkorting op je tweede NTI-opleiding
  • Hoge scores op kwaliteit en studenttevredenheid

3
Je kunt elke dag starten en bepaalt je eigen tempo

  • Flexibel studeren met gebonden studieboeken
  • Gratis verlenging van je studieduur
  • Voor veel cursussen en opleidingen kun je dagelijks digitaal examen doen

4
Je studeert op een innovatieve en persoonlijke manier: waar, wanneer en hoe jij het wilt

  • Unieke studiemethode (mix van zelfstudie, klassikaal onderwijs en e-learning)
  • Contact wanneer jij hier behoefte aan hebt
  • Volg je eigen planning

5
Je krijgt lesmateriaal dat met zorg is samengesteld

  • Naast online lesmateriaal krijg je bij de meeste opleidingen echte gebonden studieboeken, geen losbladig materiaal
  • Lesmateriaal gericht op het behalen van jouw doel

6
Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving

  • Je hebt altijd inzicht in je examen- en huiswerkresultaten
  • Eenvoudig aanmelden voor praktijkdagen, workshops en examens
  • Je ziet stap voor stap wat je moet lezen, oefenen en welk huiswerk je kunt maken
  • Inclusief aanvullend lesmateriaal, zoals webinars, ondersteunende video’s en oefenexamens
  • Contact met studiegenoten, docenten en mentoren

7
Persoonlijke begeleiding door mentoren en ervaren docenten

  • Onze docenten komen uit de beroepspraktijk en beantwoorden al je inhoudelijke vragen over de lesstof
  • Mentoren zijn het aanspreekpunt voor al je niet-inhoudelijke studievragen, zoals hulp bij je studieplanning, (studie)tips of als je net een beetje extra motivatie nodig hebt.

8
Je profiteert van diverse belastingvoordelen

  • Je werkgever heeft fiscaal voordeel als hij jouw opleiding betaalt

Klaar voor de start?

Wij weten als geen ander dat het begin van een nieuwe studie spanning en onzekerheden met zich mee brengt. Maar samen met jou gaan we graag deze uitdaging aan.

Ben je helemaal klaar om te beginnen bij NTI? Dan zeggen wij samen met jou: AF!

Schrijf je nu in

Heb je na het lezen van deze studiegids nog vragen? Of zijn er dingen waar je over twijfelt? Onze studieadviseurs geven je geheel vrijblijvend een persoonlijk studieadvies en beantwoorden al je vragen.