Veelgestelde vragen over Master opleidingen
Hieronder vind je een lijst van veelgestelde vragen (Frequently Asked Questions) over onze opleidingen op Masterniveau. Kies een onderwerp waar je vraag binnen kan vallen. Voor eventuele andere, niet in deze lijst voorkomende vragen kun je contact met ons opnemen.
Hoe lang doe ik over een volledige Masteropleiding?
De volledige Masteropleidingen van NTI kun je binnen 2 jaar doorlopen. Mocht je langer nodig hebben, dan kun je je studieduur kosteloos met nog 2 jaar verlengen.
Kan ik langer over een Masteropleiding doen?
De studieduur van een volledige Masteropleiding is 2 jaar. Mocht je de studie niet binnen de aangegeven studieduur hebben afgerond, dan is dat geen enkel probleem. Zonder extra kosten mag je maximaal twee keer zo lang de tijd nemen om jouw studie af te ronden. Je hebt dus voor een Masteropleiding een maximale studieduur van 4 jaar terwijl je maar 2 jaar lesgeld betaalt.
Moet ik stage lopen wanneer ik een Masteropleiding van NTI volg?
Je hoeft geen stage te lopen wanneer je een Masteropleiding van NTI volgt. Wel voer je een aantal opdrachten in jouw eigen werkomgeving uit. Jouw werkgever profiteert dus direct van de kennis die je tijdens jouw opleiding hebt opgedaan.
Kan ik mijn Masteropleiding voortijdig beëindigen?
Je kunt je inschrijving voor een Masteropleiding op elk gewenst moment beëindigen. Bij het tussentijds stopzetten van een opleiding ben je eventuele achterstallige lesgelden en een redelijke vergoeding schuldig. Bij opleidingen met een studieduur van meer dan 12 maanden bestaat deze redelijke vergoeding uit 40% van de totale prijs en de kosten voor het reeds door NTI verzorgde onderwijs. Bij opleidingen met een studieduur van 12 maanden of korter bestaat deze redelijke vergoeding uit 50% van de totale prijs en de prijs voor het reeds door NTI verzorgde onderwijs.
Kan ik ook in termijnen betalen?
Je kunt op het inschrijfformulier kiezen voor betalen per maand of betalen per jaar. Bij de betaling per jaar krijg je 5% korting op het lesgeld.
Waar vind ik de Onderwijs- en Examenregeling?
Iedere bachelor-, master-, en Associate degree-opleiding heeft een Onderwijs- en Examenregeling (OER). In de OER kun je alle informatie vinden over de rechten en plichten van de student in de opleiding waar je in geïnteresseerd bent. Het gaat dan onder meer om de volgende zaken:
- Met welke Nederlandse of buitenlandse vooropleiding is men toelaatbaar voor de opleiding?
- Uit welke onderwijseenheden bestaat de opleiding en wat is de studielast?
- Wordt de opleiding in voltijd, deeltijd en/of in duale vorm aangeboden?
- Moet men een werkkring hebben om de opleiding te kunnen volgen?
- Hoe wordt er getoetst?
- Aan welke eisen moet zijn voldaan om een vrijstelling te verkrijgen?
- Hoe wordt omgegaan met fraude en andere onregelmatigheden?
Waarvoor kan je terecht bij jouw mentor?
Je kunt je mentor bereiken via de chat, telefonisch of per e-mail. Jouw mentor is het eerste aanspreekpunt wanneer je vragen hebt over een cijfer of het inplannen van een examen. Ben je al begonnen met jouw opleiding bij NTI? Wie jouw mentor is kun je vinden op Mijn NTI. Hier vind je ook hoe je jouw mentor kunt bereiken.
Zijn praktijkdagen van masteropleidingen verplicht?
Over het algemeen zijn de praktijkdagen, ofwel ‘masterclasses’, voor alle masteropleidingen en masterprogramma's die onderdeel zijn van NCOI niet verplicht om te volgen. Een masteropleiding verschilt hierin dus van een bacheloropleiding bij NTI, waarbij aanwezigheid wel is verplicht. Wil je controleren of jouw opleiding onderdeel van NCOI is? Controleer dan de opleidingsinformatie van jouw opleiding op www.nti.nl.
Ondanks dat de praktijktrainingen niet verplicht zijn, raden we je wel aan om de lessen te volgen. Dit zijn namelijk de momenten waarop je in aanraking komt met medestudenten. Ook zijn dit de contactmomenten met je docent, aan wie je vragen kan stellen.
Ben je benieuwd naar welke masteropleidingen we aanbieden? Dat lees je hier!